Ajankohtaista

Oppimisen olohuoneessa kesytetään oppimisvaikeuksia

Erilaisten oppijoiden liiton Taitotuunaajat-hanke on avannut ensimmäisen Oppimisen olohuoneen Helsinkiin. Hankkeessa tullaan järjestämään koulutus- ja kehitystyöpajoja, joihin myös kansalaisopistojen henkilökunta pääsee osallistumaan. Pysy kuulolla!
Lue lisää

Blogi: Ensitreffit alttarilla ja sitten tulevaisuutta suunnittelemaan!

Syksy kansalaisopistossa tuo mukanaan paljon muutakin kuin uusia kursseja. KoL:n uusi puheenjohtaja Sannasirkku Autio avaa uuden hallituksen blogikauden Vaasa-opiston ja kentän kuulumisilla.
Lue lisää

Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistoissa

Syksyn 2017 aikana KoL tulee tarjoamaan kansalaisopistojen henkilökunnalle mahdollisuuden kehittää osaamistaan monikulttuurisuuden kohtaamisessa.
Lue lisää

Kansalaisopistosta uusi harrastus syksyksi

Kansalais- ja työväenopistojen syyslukukausi alkaa jälleen kautta maan. Kurssi-ilmoittautuminen on monissa opistoissa käynnissä tai käynnistymäisillään.
Lue lisää

Teemapäivä uudesta maahanmuuttajien koulutusmallista 18.8.

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä esittää maahanmuuttajille uutta koulutusmallia, jonka toteuttajina voisivat olla kansalaisopistot, kansanopistot, opintokeskukset ja kesäyliopistot.
Lue lisää

NVL kutsuu syksyn seminaareihin – tarjolla uusia näkökulmia aikuiskoulutukseen

Aiheina mm. osaamisen tunnistaminen, urasuunnitteluvalmiudet sekä aikuisten osallistaminen työ- ja yhteiskuntaelämään.
Lue lisää

Aikuisten perusopetuksen ops-perusteet julkaistu

Opetushallituksen hyväksymien perusteiden mukaisesti laaditut opetussuunnitelmat tulee ottaa käyttöön 1.1.2018 lähtien.
Lue lisää

Blogi: Muistoja Ihmemaasta

Kansalaisopisto on vienyt Liisa Vornasta mukanaan opiskelijasta aina rehtoriksi ja Kansalaisopistojen liiton puheenjohtajaksi asti. Nyt emerita-Liisa kertoo, mitä vuodet ovat hänelle opettaneet.
Lue lisää

Kansalaisopistojen liitolle uusi hallitus

Kansalaisopistojen liiton liittokokous on valinnut Oulussa 9.6.2017 hallituksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Vuosina 2017–2020 liiton puheenjohtajana toimii Sannasirkku Autio.
Lue lisää