Ajankohtaista

Avoin työpaikka: järjestöassistentti (osa-aikainen)

Kansalaisopistojen liitto KoL hakee osa-aikaista (20h/vko) järjestöassistenttia toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Lue lisää

Blogi: Muutoksella annetaan mahdollisuus paremmalle tulevaisuudelle

Tornion kansalaisopiston rehtori ja KoL:n hallituksen jäsen Tarja Hooli kirjoittaa rehtorin työhönsä liittyvistä muutoksista ja ajatuksista niiden tiimoilta.
Lue lisää

Vieraskynä: Yhdenvertainen digitaalisuus

Digi haltuun- projektissa kannustamme kansalaisopistoja ympäri Suomea lähtemään mukaan tukemaan yhdenvertaista digitalisaatiota ja parantamaan oman opiston kurssien saavutettavuutta digikokemusoppaan avulla.
Lue lisää

Blogi: Uusia alkuja, syksyn satoa ja varautumista tulevaan

Mikähän ominaisuus tämä ihmisessä on kun henkilökohtaisten akkujen lataamisen ja valoisan kesäkauden jälkeen sormet suorastaan syyhyävät ja silmät hakevat jotakin uutta?
Lue lisää

Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistoissa -koulutukset 3.11. (HKI) ja 10.11. (SJK)

KoL järjestää marraskuussa kaksi Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistossa -koulutustilaisuutta, jotka on suunnattu kansalaisopistojen asiakaspalvelu- ja opetushenkilöstölle.
Lue lisää

Vieraskynä: Raaseporin Kulttuuriopisto on aloittanut toimintansa

Elokuun alussa Raaseporin kansalaisopisto ja Raaseporin musiikkiopisto yhdistyivät. Uudistusprosessi on meneillään ja joka päivä oppii jotakin uutta.
Lue lisää

Kuntaväki: kansalaisopisto on kuntalaisten hyvinvoinnin lähde

Kunta-alan suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa Kuntamarkkinoilla Helsingissä 13.−14.9. käytiin vilkasta keskustelua kansalaisopiston merkityksestä kunnalle ja kuntalaisille.
Lue lisää

Teemapäivä maahanmuuttajien koulutuksesta 6.10.2017

KoL:n seminaarisyksy jatkuu Helsingissä teemapäivällä, jossa luodaan katsaus vapaan sivistystyön maahanmuuttajakoulutuksen ajankohtaisiin teemoihin.
Lue lisää

Sivistyskunnan sydämessä sykkii elinvoimainen kansalaisopisto

Helsingin Kuntatalolla 13.−14.9. kunta-alan suurimmassa vuosittaisessa tapahtumassa Kuntamarkkinoilla kuullaan kansalais- ja työväenopistojen merkityksestä tulevaisuuden sivistyskunnassa.
Lue lisää

Yksityisten kansalaisopistojen päivät Tampereella 12.–13.10.

Setlementtiliitto järjestää yhteistyössä KoL:n, setlementtiopistojen ja Viittakivi Oy:n kanssa yksityisten kansalaisopistojen asioihin keskittyvän kaksipäiväisen seminaarin.
Lue lisää

Uusi julkaisu: TVT-opas kansalaisopiston opettajalle

Meri-Pohjolan opistopiiri on julkaissut oppaan, jonka avulla se haluaa tukea ja innostaa kansalaisopistojen henkilöstöä sähköisen viestinnän sovellusten käyttöön. 
Lue lisää

Rehtoripäivä 22.9.

Syksyn ensimmäisessä rehtoripäivässä keskitymme uuteen sivistyskuntaan ja kunnissa tapahtuviin muutoksiin kansalaisopistojen näkökulmasta.
Lue lisää