Ajankohtaista

OKM: Selvitys Suomen kielivarannon tilasta ja kehittämistarpeista julkaistu

Selvityksen mukaan vapaan sivistystyön oppilaitosten rooli kielikoulutuksessa on suuri, sillä pelkästään kansalaisopistoja on Suomessa 184, ja koulutusta järjestetään jokaisessa kunnassa.
Lue lisää

ARTTU2: Kuntalaiset tyytyväisiä kansalais- ja työväenopistoihin

Kuntaliitto on julkaissut ARTTU2-tutkimusohjelmansa uusimman, kuntalaisten käyttämiä palveluita sekä hoitoa ja saavutettavuutta selvittävän kyselyn tulokset.
Lue lisää

Vieraskynä: Tunnelmia Unescon Elinikäisen oppimisen instituutin konferenssista

Omnia Koulutuksen elinikäisen oppimisen yksikön rehtori Riikka-Maria Yli-Suomu kirjoitti ajatuksiaan Unescon Elinikäisen oppimisen instituutin konferenssista Etelä-Koreassa lokakuussa 2017.
Lue lisää

Rehtoripäivä 15.12.2017

Lämpimästi tervetuloa vuoden viimeiseen rehtoripäivään! Päivän aikana käsittelemme mm. Kopiosto-asioita, EU:n tietosuoja-asetusta kansalaisopistojen näkökulmasta sekä ajankohtaisia poliittisia kuulumisia eduskunnasta.
Lue lisää

Maksutonta henkilöstökoulutusta kansalaisopistoihin kevääksi 2018

Henkilöstökoulutustyöpajat käsittelevät maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden kohtaamista ja maahanmuuttajakoulutusta. Työpajat sopivat koko opiston henkilökunnalle.
Lue lisää

Monikulttuurisuuskoulutuksesta välineitä ihmisten väliseen vuorovaikutukseen

Hankesuunnittelija Lilli Rasilainen summaa syksyn aikana tehtyä työtä monikulttuurisiin kohtaamisiin liittyvän opetusmateriaalin ja henkilöstökoulutusten tiimoilta.
Lue lisää

Tervetuloa Tammiseminaariin 25.‒26.1.2018 (Vaasa)

Tervetuloa Kansalaisopistojen liiton vuotuiseen Tammiseminaariin Vaasaan 25.‒26.1.2018! Tilaisuuden ilmoittautuminen on nyt käynnistynyt.
Lue lisää

Teemapäivä laatu- ja kehittämisavustuksista 8.12.2017

Teemapäivästä saat ideoita oman opistosi kehittämistyöhön sekä kuulet muiden kokemuksista ja hyväksi koetuista menetelmistä. 
Lue lisää

Blogi: Opiston luokkien AV-välineiden uudistus

Kauniaisten kansalaisopistossa Uudellamaalla oli mahdollisuus ottaa poikkeuksellinen digiloikka AV-välineiden hankinnassa.
Lue lisää

Tulossa: Teemapäivä laatu- ja kehittämisavustuksista 8.12.2017

Etsimme nyt opistoja, jotka ovat kiinnostuneita esittelemään tilaisuudessa omia lake-hankkeitaan ja niiden tuloksia.
Lue lisää

Kansalaisopistojen TPO-päivä 1.12.2017

Taiteen perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi valtakunnallisen tilaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden kollegojen tapaamiseen ja mieltä askarruttavien asioiden kysymiseen.
Lue lisää