syyskuu 26, 2016

Vieraskynä: Kirjoitetaan yhdessä Suomen historiaa naisten äänellä

banneri-3_669x78

Varmaan jo tunnetkin Naisten Ääni verkkojulkaisun, joka on yksi Kansalaisopistojen liiton kärkihankkeista Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna. Naisten Ääni on myös osa Suomi 100 -hanketta, jonka puitteissa rakennetaan yhdessä juhlavuotta.

Olemme iloisia, että monet kansalaisopistot ovat jo ottaneet Naisten Ääni elämäkertakurssin syksyn 2016 tai kevään 2017 ohjelmaansa ja ohjaavat niiden osallistujia tallentamaan tekstinsä Naisten Ääni -sivulle. Toivottavasti saamme vuoden 2017 aikana vielä paljon uusia kursseja.

Elämäkertakurssin aiheena voi olla kertomus omasta elämästä, jonkun perheenjäsenen tai sukulaisen elämästä tai vaikkapa oman kotipaikkakunnan naisvaikuttajasta. Vaikuttamisen tapoja on niin monia: joku oli kylän kysytty hieroja, joku kunnanhallinnon toimija, kolmas vaikka kirjakaupan pitäjä.

Teemme mielellämme yhteistyötä opistojen ja opettajien kanssa. Tulemme kertomaan hankkeesta, jos haluat järjestää Naisten Ääni infotilaisuuden ennen kurssin toteuttamista.

Sivulla www.naistenaani.fi on ohjeistusta kirjoittamiseen ja muuhun toimintaan Naisten Äänen esille tuomiseksi sekä tietysti paljon tallennettuja elämäkertoja. Seuraa myös Facebook-sivuamme facebook.com/naistenaani. Tykkää ja jaa opiston sivulla

Kirjoitetaan yhdessä Suomen historiaa uusiksi!

Teksti: Maritta Pohls, Naisten ääni hankkeen koordinaattori

Hankkeen koordinaattori Maritta Pohls
info@naistenaani.fi / p. 050 588 8101.

Vieraskynässä julkaistaan kansalaisopistokenttää koskevia ajankohtaisia kirjoituksia erilaisista näkökulmista. Voit tarjota palstalle omaa näkökulmaasi sähköpostitse osoitteeseen tiedottaja@kansalaisopistojenliitto.fi.