huhtikuu 20, 2017

POP-UP-kansalaisopisto: markkinointiapua opiston esittelyyn

Mistä uusia opiskelijoita? Kuinka esitellä opiston toimintaa kuntalaisille? Markkinointi opiston seinien ulkopuolella ei ole ollut koskaan näin helppoa! Lähde mukaan, kun vuonna 2017 POP-UP-kansalaisopistot tuovat kokeilukulttuurin hengessä esimerkkejä opiston toiminnasta sekä kursseja ja luentoja uusiin paikkoihin! Tarjolla on myös uusia materiaaleja ja ideoita mahdollisesti jo tutun konseptin piristämiseen. Kansalaisopistojen liitto tarjoaa POP-UP-kansalaisopistoille yhtenäisen visuaalisen ilmeen, markkinointiapua ja tiedotusmateriaalia sekä ideoita suunnitteluun.

POP-UP-kansalaisopistot voivat tuoda kansalaisopistotoimintaa esimerkiksi:

• toreille, markkinoille
  • ostoskeskuksiin
  • palvelutaloihin
  • kouluihin
  • sairaaloihin
  • vankiloihin

POP-UP-kansalaisopisto-teeman alla voi järjestää mitä tahansa opistoa esittelevää toimintaa, joka tapahtuu opiston seinien ulkopuolella. Erityisesti rohkaisemme kokeilemaan perinteisten esittelypisteiden lisäksi opiston toiminnan tuomista mahdollisesti uusin keinoin uusiin paikkoihin. Ohikulkijan tai osallistujan kannalta mielekkäintä on, jos hän pääsee itse tekemään tai kokemaan.

POP-UP-kansalaisopistossa järjestettävä toiminta voisi olla esimerkiksi:

• tuolijoogaa tai rentoutushetki kauppakeskuksessa ihmisten matkustaessa töistä kotiin
  • kokonainen kurssi esimerkiksi sairaalassa tai vankilassa asukkaiden toiveiden perusteella
  • työpaja, jossa valmistetaan tietyllä tekniikalla joulukortteja palvelutalojen asukkaille
  • opi turistiespanjan alkeet 5 minuutissa -oppitunti
  • ”Haasta opisto löytämään itsellesi uusi harrastus syksyksi”-klinikka
  • 10 minuutin miniluentoja mielenkiintoisista aiheista
  • alueen työpaikoille tarjottava minikurssi vaikkapa työhyvinvointipäivän ohjelmaksi
  • yhden päivän valokuvanäyttely palvelutalossa / juna-asemalla / lukion aulassa / jne.
  • esittelypiste, jossa neulotaan valtava kaulaliina koristamaan opiston porraskaiteita
  • ….ihan mitä opisto itse haluaa, vain taivas on rajana!

POP-UP-kansalaisopiston voi toteuttaa jo kevään tai kesän aikana, mutta ajatus kannattaa pitää mielessä erityisesti syksyn kalenteria ja kurssimarkkinointia suunniteltaessa. Olisiko tässä oiva keino jalkautua ympäri toiminta-aluetta syksyn kurssi-ilmoittautumisten alkaessa? Ideoikaa henkilökunnan kanssa yhdessä: mihin juuri teidän olisi luontevinta pistää pystyyn POP-UP-kansalaisopisto tunniksi, päiväksi, kahdeksi tai vaikka viikoksi, ja mitä siellä tapahtuisi?

Kuinka voimme lähteä mukaan? Mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

KoL tarjoaa POP-UP-kansalaisopistoja toteuttaville opistoille yhteiseen visuaaliseen ilmeeseen perustuvaa mainosmateriaalia. Myös KoL:n normaalit maksuttomat, lainattavat ja myynnissä olevat jäsentuotteet ovat opistojen käytettävissä. POP-UP-kansalaisopistokampanja on suunnattu KoL:n jäsenopistoille.

Lähetämme kaikille mukaan lähteville opistoille täysin maksutta ja postikuluitta POP-UP-kansalaisopisto-aiheisen roll-upin, joka jää opiston käyttöön myös myöhemmiksi vuosiksi. Lisäksi toimitamme tekstinkäsittelyohjelmalla muokattavissa olevan POP-UP-kansalaisopistoesitteen, jonka kääntöpuolelle opisto voi halutessaan lisätä tietoa opistosta ja tulostaa esitteitä tarvitsemansa määrän. Käytettävissänne on myös KoL:n laatima uutistekstipohja, jonka opisto voi oman tapahtuman tietonsa lisättyään ja vapaasti muokattuaan lähettää esimerkiksi paikallislehtiin ja/tai -radioihin tai esimerkiksi käyttää hyödyksi omia uutisia kirjoittaessaan.

KoL:n jäsentuotevalikoima kannattaa kurkata läpi tilaisuutta suunnitellessa. Esimerkiksi telttakatoksesta, pöydästä tai ulkolipusta voi olla iloa POP-UP-kansalaisopiston pystyttämisessä. Kansalaisopistot.fi-logolla varustetut kangaskassit, kerhopullot ja taskulamput ovat oivia kilpailu- ja arvontapalkintoja. Tai tilaisitteko t-paidat kaikille POP-UP-kansalaisopistoon osallistuville henkilökunnan jäsenille?

Tilaa maksuton roll-up ja ilmoita opiston kiinnostuksesta alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Ilmoitathan viestissäsi toimitusosoitteen lähetyksen toimitusta varten sekä puhelinnumeron. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot, yhteydenotot ja roll-up-tilaukset:
Projekti- ja viestintäkoordinaattori Lauramaija ‘Lauris’ Hurme
lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 442 8621