syyskuu 25, 2017

Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistoissa -koulutukset 3.11. (HKI) ja 10.11. (SJK)

Kansalaisopiston henkilökunta kohtaa jokapäiväisessä työssään yhä enemmän maahanmuuttajataustaisia asiakkaita erilaisissa opetus-, neuvonta-, ja asiakaspalvelutilanteissa. Kun kohtaaminen on luontevaa ja asiakas tulee ymmärretyksi, maahanmuuttajataustaiset asiakkaat saavat hyvää palvelua kansalaisopistoissa ja ottavat opistot yhä laajemmin omakseen.

Osana Kansalaisopistojen liiton KEHO 2.0 -hanketta järjestetään kaksi Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistossa -koulutustilaisuutta, jotka on suunnattu kansalaisopistojen asiakaspalvelu- ja opetushenkilöstölle. Tavoitteena on käytännön harjoitusten ja yhteisen pohdinnan avulla oppia toimimaan luontevasti erilaisissa kulttuurienvälisissä kohtaamistilanteissa.

Tilaisuudet järjestetään teemoiltaan samansisältöisinä perjantaina 3.11. Helsingissä ja perjantaina 10.11. Seinäjoella. Helsingin tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta.

Koulutustilaisuuksien teemoja ovat selkokieli opistojen asiakaspalvelussa sekä monikulttuuriset kohtaamiset. Päivän aikana perehdytään siihen, mitä selkokieli on, kuka sitä tarvitsee sekä miten voi opetella puhumaan helpompaa suomen kieltä. Selkokieliosaamisesta on hyötyä esimerkiksi silloin, kun asiakas tai kurssilainen osaa suomen kieltä vain vähän.

Lisäksi päivän aikana kuullaan asiantuntijapuheenvuoro monikulttuurisuudesta ja luodaan katsaus KoL:n uuteen henkilöstökoulutusmateriaaliin, jonka avulla keskustellaan ja pohditaan kulttuurin ja kulttuuritietoisuuden käsitteitä ja kulttuurienvälistä osaamista. Materiaali julkaistaan myöhemmin syksyllä sähköisessä muodossa ja tulee vapaasti kaikkien opistojen käytettäväksi. Materiaalia voi käyttää henkilöstökoulutuksiin, itseopiskeluun tai uuden henkilöstön perehdytykseen.

Ohjelma ja osallistuminen (Helsinki)

Koulutustilaisuus on maksuton ja se järjestetään Pasilan aseman kupeessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tiloissa osoitteessa Ratapihantie 13 (luokka 2001, 2. krs.), Helsinki. Ilmoittautumalla on mahdollista seurata tilaisuutta myös etäyhteyden kautta.

Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä.

Mikäli et pääse matkustamaan paikan päälle, päivän ohjelmaa on mahdollista seurata etäyhteyden kautta. Pyydämme myös etäosallistujia ilmoittautumaan tilaisuuteen. Ohjeet etäosallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille.

Ohjelma ja osallistuminen (Seinäjoki)

Koulutustilaisuus on maksuton ja se järjestetään Seinäjoen kansalaisopiston tiloissa osoitteessa Vapaudentie 83 (luokka 308, 3. krs.), Seinäjoki.

Tilaisuuden ohjelma löytyy täältä.

Ilmoittautuminen (Helsinki ja Seinäjoki)

Helsinki (ja etäyhteys) 3.11.: nettilomakkeen kautta viimeistään 30.10.

Seinäjoki 10.11.: nettilomakkeen kautta viimeistään 3.11.

Koulutustilaisuudet ovat avoimia kansalaisopistoissa työskenteleville.

Lisätiedot

hankesuunnittelija Lilli Rasilainen (lilli.rasilainen@kansalaisopistojenliitto.fi / 044 727 1904)

Monikulttuurisuuden kohtaaminen kansalaisopistoissa -hankeosio