lokakuu 19, 2017

Kansalaisopistojen TPO-päivä 1.12.2017

Opetushallitus on päättänyt taiteen perusopetuksen laajan ja yleisen oppimäärän opetussuunnitelman uusista perusteista syyskuussa 2017. Koulutuksen järjestäjän tulee laatia näiden opetussuunnitelman perusteiden määräyksiä noudattaen syksyksi 2018 opetussuunnitelma kullekin taiteenalalle, jolla se antaa opetusta.

Kansalaisopistokentältä tulleiden vahvoihin toiveisiin vastataksemme järjestämme Helsingissä perjantaina 1.12.2017 paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi valtakunnallisen tilaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden kollegojen tapaamiseen ja mieltä askarruttavien asioiden kysymiseen. Tilaisuuden pääpaino on kokemuksien ja ajatusten jakamisessa sekä opetussuunnitelmatyön alkuun saattamisessa taiteenalakohtaisten ryhmien kesken. Tilaisuus sopii sinulle erityisesti, jos et ole mukana TPO-liiton koordinoimassa, paikallisen opetussuunnitelmatyön tueksi järjestetyssä Luotsit-koulutushankkeessa.

Millä tavoin omassa opistossasi on lähdetty opetussuunnitelmatyötä käynnistelemään? Mitkä ovat pahimmat kipupisteesi työn eteenpäin saattamisessa? Mitä teillä on jo tehty? Mitä haluat kysyä muilta? TPO-päivässä tarjoutuu hyvä hetki pohtia yhdessä jo esiin tulleita mahdollisia ongelmakohtia.

Ohjelma ja osallistuminen:

Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Helsingin yrittäjänaisten salissa Helsingissä osoitteessa Uudenmaankatu 23 A.

Teemapäivän ohjelma löytyy täältä.

Ohjelman keskustelevan luonteen vuoksi etäosallistuminen ei tällä kertaa ole mahdollista. Tilaisuuden jälkeen avataan verkkoympäristössä aiheen tiimoilta keskustelufoorumi, joka on kaikille kansalaisopistotoimijoille avoin. Myös aamupäivän esitykset sekä iltapäivän ryhmätyöskentelyn tulokset tallennetaan ja tuodaan foorumille keskustelun tueksi.

Nettilomakkeen kautta viimeistään maanantaina 27.11.

projekti- ja viestintäkoordinaattori Lauramaija ‘Lauris’ Hurme (lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 573 1620)