helmikuu 21, 2018

Kansalaisopistojen TPO-päivä 23.3.

Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmauudistus etenee. Opetushallitus päätti opetussuunnitelman perusteista vuonna 2017 ja tavoitteena on, että niiden mukaan laaditut oppilaitoskohtaiset opetussuunnitelmat otettaisiin käyttöön syksyllä 2018.

Opetussuunnitelmatyötä on tehty ja tehdään kevään aikana paikallisella tasolla ympäri Suomen. KoL järjesti edellisen TPO-aiheisen seminaarin joulukuussa 2017, jolloin keskityttiin opetussuunnitelmatyön alulle saattamiseen opistoissa. Tämän jälkeen Opetushallitus on julkaissut sekä opetussuunnitelman perusteet ePerusteet-palvelussaan että sähköisen työkalun opetussuunnitelmatyön tueksi.

KoL:n kevään TPO-päivässä Helsingissä perjantaina 23.3. kuullaan kokemuksia kansalaisopistoista siitä, kuinka opetussuunnitelmatyö on edennyt. Lisäksi Opetushallituksen erityisasiantuntija Ulla Angervo esittelee sähköistä OPS-työkalua ja Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun yliopettaja, FT Outi Raehalme puhuu kansalaisopiston taiteen opettajan mahdollisuuksista työssään kehittymiseen. Päivän aikana vaihdetaan ajatuksia ainealakohtaisten kollegojen kanssa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen:

Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Helsingissä Pasilan aseman kupeessa Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tiloissa osoitteessa Ratapihantie 13 (luokka 3012, 3. krs.). Tilaisuus on suunnattu Kansalaisopistojen liiton jäsenopistojen henkilökunnalle.

Tilaisuuden ohjelmaa on ilmoittautumalla mahdollisuus seurata etäyhteyden kautta.

Päivän ohjelma löytyy täältä.

TPO-päivään ilmoittaudutaan nettilomakkeen kautta viimeistään maanantaina 19.3.2018. Muistathan ilmoittautua myös, jos aiot osallistua tilaisuuteen etänä.

tiedottaja Lauramaija ‘Lauris’ Hurme (lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 573 1620).

Lämpimästi tervetuloa!