Blogi

Blogi: Ensitreffit alttarilla ja sitten tulevaisuutta suunnittelemaan!

Syksy kansalaisopistossa tuo mukanaan paljon muutakin kuin uusia kursseja. KoL:n uusi puheenjohtaja Sannasirkku Autio avaa uuden hallituksen blogikauden Vaasa-opiston ja kentän kuulumisilla.
Lue lisää

Blogi: Muistoja Ihmemaasta

Kansalaisopisto on vienyt Liisa Vornasta mukanaan opiskelijasta aina rehtoriksi ja Kansalaisopistojen liiton puheenjohtajaksi asti. Nyt emerita-Liisa kertoo, mitä vuodet ovat hänelle opettaneet.
Lue lisää

Blogi: Yhdessä – tillsammans

Joskus pitää matkustaa kauas, että näkee lähelle, sanoo Pertti Jääskä, jonka havainnot koti-Suomesta ovat kirkastuneet lukuisten Intian matkojen myötä. Lue blogista, mitä Pertti toisi Intiasta lahjaksi 100-vuotiaalle itsenäiselle Suomelle.
Lue lisää

Blogi: Pikajuna Pohjoiseen

Elämä on vienyt maalta kaupunkiin ja aina merten taakse asti. Matkan varrella perspektiivi on laajentunut ja yhtä pitämisen merkitys korostunut. Blogivuorossa Tarja Lang.
Lue lisää

Blogi: ”Ihanaa, vihdoin löysin Tampereelta kansalaisopiston!”

Toiminnanjohtaja Arto Juhela kertoo Ahjolan kansalaisopiston kehittämistyöstä, jonka tavoitteena on mm. kurssitarjonnan uudistaminen ja markkinoinnin tehostaminen.
Lue lisää

Blogi: Muutoksen tuulia

Tulevat kuntavaalit ovat sivistysvaalit, kansalaisopistoväen on nyt pidettävä opistot näkyvillä, puhuttava kansalaisopistojen merkityksestä ja kustannustehokkaasta toiminnastamme, KoL:n puheenjohtaja Liisa Vornanen kehottaa blogissaan.
Lue lisää

Blogi: Kaikuja pohjoisesta

Revontuli-Opiston rehtori Pasi Tanninen kirjoittaa blogissa, minkälaisia haasteita syntyy, kun kansalaisopisto toimii erittäin laajalla ja harvaan asutulla alueella. Mitä tehdä, kun rahat eivät riitä?
Lue lisää

Blogi: Miespolvet vaipuvat unholaan?

Saimme Vaasa-opistolla äskettäin vastaanottaa suruviestin: opiston pitkäaikainen rehtori Kaarlo Koskimies on poissa. Kaarlo oli legendaarinen vaikuttajapersoona kotikaupungissaan ja opistossa. Kaarlo tutki, toimi, saattoi ihmisiä yhteen.
Lue lisää

Blogi: Kansalaisopiston rehtori työssään

Mitä kansalaisopiston rehtori varsinaisesti tekee? Johtaa ihmisiä. Vaikka johtosäännössä lukee, että johtaa taloutta ja toimintaa. Mutta, kas, kaiken takana on ihmisiä. Ja missä ihmisiä, siellä vuorovaikutusta.
Lue lisää