Vieraskynä

Vieraskynä: Yhdenvertainen digitaalisuus

Digi haltuun- projektissa kannustamme kansalaisopistoja ympäri Suomea lähtemään mukaan tukemaan yhdenvertaista digitalisaatiota ja parantamaan oman opiston kurssien saavutettavuutta digikokemusoppaan avulla.
Lue lisää

Vieraskynä: Raaseporin Kulttuuriopisto on aloittanut toimintansa

Elokuun alussa Raaseporin kansalaisopisto ja Raaseporin musiikkiopisto yhdistyivät. Uudistusprosessi on meneillään ja joka päivä oppii jotakin uutta.
Lue lisää

Vieraskynä: Wellamo-opisto otti loikan opitun tunnistamisessa ja tunnustamisessa

Vieraskynässä suunnittelijaopettaja Merja Kittelä kertoo Wellamo-opiston kehittämästä Taitaja-merkistä kansalaisopistossa kertyvän osaamisen osoittamiseen muullakin kuin läsnäolotodistuksella.
Lue lisää

Vieraskynä: Oppimisen olohuoneessa osaaminen on asennetta

Oppimisen olohuoneessa luodaan osaamisen ja onnistumisen elämyksiä oppimisvaikeuksien kanssa painiville aikuisille. Taustalla on Erilaisten oppijoiden liiton Taitotuunaajat-hanke.
Lue lisää

Vieraskynä: Miten mielesi voi tänään?

Suomen Mielenterveysseura kutsuu kansalaisopistoja yhteistyöhön. Joko olet kuullut Mielenterveyden ensiapu -koulutuksista?
Lue lisää

Vieraskynä: Mitä jos oppiminen onkin hankalaa?

Kansalaisopiston opettajat kehittävät valmiuksiaan erilaisten oppijoiden kohtaamiseen. Lehtori Leena Nuutila kirjoittaa ajatuksiaan, jotka ovat heränneet hänen toimiessaan DigiEssi-täydennyskoulutushankkeen kouluttajana.
Lue lisää

Vieraskynä: Mediataidot kuuluvat kaikille!

Erilaiset mediat mahdollistavat monia asioita niin vapaa-ajalla, harrastuksissa kuin työssä ja opiskeluissakin. Median tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää kuitenkin monenlaisia taitoja. Helmikuussa vietettävällä Mediataitoviikolla edistetään laaja-alaisesti mediaan
Lue lisää
12