Vieraskynä

Vieraskynä: Wellamo-opisto otti loikan opitun tunnistamisessa ja tunnustamisessa

Monet viihtyvät kansalaisopistoharrastuksessaan kauan ja asettavat itselleen yhä haastavampia tavoitteita. Kertyvää osaamista on voitava osoittaa muutoinkin kuin läsnäolotodistuksella. Vieraskynässä suunnittelijaopettaja Merja Kittelä kertoo Wellamo-opiston kehittämästä
Lue lisää

Vieraskynä: Oppimisen olohuoneessa osaaminen on asennetta

Oppimisen olohuoneessa luodaan osaamisen ja onnistumisen elämyksiä oppimisvaikeuksien kanssa painiville aikuisille. Taustalla on Erilaisten oppijoiden liiton Taitotuunaajat-hanke.
Lue lisää

Vieraskynä: Miten mielesi voi tänään?

Suomen Mielenterveysseura kutsuu kansalaisopistoja yhteistyöhön. Joko olet kuullut Mielenterveyden ensiapu -koulutuksista?
Lue lisää

Vieraskynä: Mitä jos oppiminen onkin hankalaa?

Kansalaisopiston opettajat kehittävät valmiuksiaan erilaisten oppijoiden kohtaamiseen. Lehtori Leena Nuutila kirjoittaa ajatuksiaan, jotka ovat heränneet hänen toimiessaan DigiEssi-täydennyskoulutushankkeen kouluttajana.
Lue lisää

Vieraskynä: Mediataidot kuuluvat kaikille!

Erilaiset mediat mahdollistavat monia asioita niin vapaa-ajalla, harrastuksissa kuin työssä ja opiskeluissakin. Median tuomien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää kuitenkin monenlaisia taitoja. Helmikuussa vietettävällä Mediataitoviikolla edistetään laaja-alaisesti mediaan
Lue lisää

Vieraskynä: Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuus- suunnitelma

Oppilaitosten tulee laatia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmat 1.1.2017 mennessä. Puulan seutuopiston rehtori kertoo suunnitelman laatimisprosessista opistossaan.
Lue lisää

Vieraskynä: Rockway käyttöön kansalaisopistoissa

Rockway on Suomen suurin soitonoppimisen verkkopalvelu. Vieraskynässä musiikinopettaja Outi Koivuniemi kertoo Rockwayn kansalaisopistoille tarjoamista mahdollisuuksista.
Lue lisää
12