Kansalais- ja työväenopistojen väki koolla Vaasassa 25.–26.1.

Tiedote. Julkaistu: 22.01.2018, 14:06
Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalais- ja työväenopistojen vuosittainen suurtapahtuma Tammiseminaari kokoaa noin 140 vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen ammattilaista Vaasaan torstaista perjantaihin 25.–26.1.2018.

Kaksipäiväinen seminaari paneutuu ajankohtaisiin teemoihin ja ilmiöihin kansalaisopistokentällä. Torstaina 25.1. kuullaan yksikönjohtaja Timo Halttusen (Turun yliopiston Brahea-keskus) esitys pohjoismaisesta laatumallista validointityön tukena. Paikallista väriä ohjelmaan tuo Vaasan yliopiston monitieteistä tutkimushanketta johtava johtamisen ja organisaatioiden professori Riitta Viitala, joka puhuu käynnissä olevaan hankkeeseen perustuen ajasta ja ajan vallasta työympäristössä. Opetushallituksen opetusneuvos Pekka Iivonen ja Suomen Palopäällystöliiton koulutuspäällikkö Mikko Poutala kertovat turvallisuudesta vapaan sivistystyön toiminnassa. Vaasan kaupungin tervehdyksen seminaariväelle tuo sivistystoimenjohtaja Christina Knookala.

Perjantaina 26.1. aikuiskasvatustieteen professori Jyri Manninen (UEF) esittelee meneillään olevaa tutkimusta, jossa arvioidaan kansalaisopisto-opiskelun hyötyjä yksilö- ja yhteiskuntatasolla sekä niiden mahdollisia taloudellisia vaikutuksia. Työpajoissa käsitellään mm. taiteen perusopetusta sekä kunnan ja kansalaisopiston tehokkaampaa yhteistyötä tulevaisuuden sivistyskunnassa. KTT Annamari Huovinen Osuuskunta Mediakollektiivista puhuu viestinnän nopeutumisesta ja monimuotoisuudesta ja seminaarin päättää puheenvuorollaan kansanedustaja, Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joakim Strand (r.).

Vaasa-opiston henkilökunta on ollut aktiivisesti mukana Tammiseminaarin järjestelyissä ja seminaariväki pääsee nauttimaan myös opiskelijoiden musiikki-, tanssi- ja lausuntaesityksistä. Vaasan kaupungin kansalaisopistojen (Vaasa-opisto ja Vasa arbetarinstitut) johtavana rehtorina toimiva Sannasirkku Autio valittiin kesäkuussa 2017 Kansalaisopistojen liiton puheenjohtajaksi vuosille 2017–2020.

Tammiseminaari järjestetään Vaasa-opiston opistotalossa (Raastuvankatu 31), jonka valmistumisesta on tänä vuonna kulunut 125 vuotta. Opistotalossa ovat toimineet vuosien varrella kaikki koulutusasteet kansakoulusta yliopistoon.

Lisätiedot ja seminaarin ohjelma:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen
p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi

Johtava rehtori, puheenjohtaja Sannasirkku Autio
p. 0400 299 826, sannasirkku.autio@edu.vaasa.fi

Tiedottaja Lauramaija Hurme (haastattelupyynnöt)
p. 040 573 1620, lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL – Medborgarinstitutens förbund Mif ry
www.kansalaisopistojenliitto.fi/tammiseminaari

Kansalaisopistojen liitto KoL on järjestö, joka toimii kansalaisopistojen, niiden opistolaisyhdistysten ja vapaan sivistystyön edunvalvojana. KoL kehittää ja vahvistaa kansalaisopistojen asemaa suomalaisessa aikuiskoulutusjärjestelmässä.

https://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/kansalais-ja-tyovaenopistojen-vaki-koolla-vaasassa-25.-26.1..html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail