Blogi

Blogi: Tosua toisen eteen

On taas se aika vuodesta, kun on työstetty ahkerasti talousarvioita ja toimintasuunnitelmia, tuttavallisemmin tosuja. On luontevaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan miten suunnitelmat ovat toteutuneet.
Lue lisää

Blogi: Oppiminen ja oppimisen haasteet ”kolmannessa iässä”

Järvi-Saimaan kansalaisopiston lake-hankkeessa pohditaan, miten ikäihmiset määrittelevät itseään, elämäänsä ja oppimistaan sekä millaisia ovat ikäihmisten oppimisen tarpeet.
Lue lisää

Blogi: Kansalaisopisto-opetusta kautta aikain analogisesti ja digitaalisesti

Suomen kolmanneksi vanhin Oulu-opisto sekä monet muut kansalaisopistot ovat toimineet monien muutosten keskellä koko itsenäisen tasavaltamme olemassaoloajan.
Lue lisää

Blogi: Jännän äärellä

Syksy on kansalaisopistoissa sekä kiireistä että jännittävää aikaa. Kurssi-ilmoittautumiset saattavat aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä ilmoittautujille ja meille opiston väelle.
Lue lisää

Blogi: Matalan kynnyksen kulttuuritoiminnasta

Vapaan sivistystyön opinnot voivat tasoittaa koulutustaustan eroja ja madaltaa kuilua eri sosiaaliryhmien välillä. Miten saada mukaan etenkin niitä, joille osallistumisen kynnys on korkeampi?
Lue lisää

Blogi: Kansalaisopisto sivistää hyvän elämän pääkaupungissa

Kuopion kaupunki on ottanut rohkean tavoitteen uudessa strategiassaan: olemme hyvän elämän pääkaupunki vuoteen 2030 mennessä (ehkäpä jo matkan varrellakin).
Lue lisää

Blogi: Mulla on heikot perustaidot, lähdenpä kurssille!

Heikot perustaidot ovat jälleen nousseet OKM:n elinikäisen oppimisen kehittämistarpeita selvittäneen työryhmän raportin julkaisemisen myötä keskusteluun. Mikä onkaan kansalaisopistojen rooli keskustelussa?
Lue lisää

Blogi: Sivistystyön vapaus?

KoL:n hallituksen jäsen ja Porvoon kansalaisopiston rehtori Pertti Jääskä pohtii vapauden merkitystä kansalaisopistotoiminnassa.
Lue lisää

Blogi: Pystynkö minä tähän? Selviänkö minä kurssista?

Jokainen opiskelija ylläpitää tietoisesti tai tietomattaan monia uskomuksia itsestään, kurssistaan ja oppimisympäristöstään. Mistä ne rakentuvat ja mikä niitä ylläpitää?
Lue lisää