Kansalaisopistojen liiton liittokokous koolla Oulussa 8.–9.6.

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2017 klo 10:25
Julkaisija: Kansalaisopistojen liitto KoL

Kansalaisopistojen liiton kaksipäiväinen liittokokous järjestetään Oulu-opiston juhlasalissa Pohjankartanolla torstaista perjantaihin 8.–9. kesäkuuta. Kolmen vuoden välein järjestettävä liittokokous käyttää liiton ylintä päätösvaltaa valitessaan uuden puheenjohtajan, kaksi varapuheenjohtajaa ja 8-jäsenisen hallituksen sekä päättäessään liiton toimintasuunnitelmasta seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Opetus- ja kulttuuriministeriön tervehdyksen liittokokouksen alkuun tuo yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osaston ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen.

Liiton jäsenet ympäri Suomen ovat nimenneet kokoukseen yhteensä reilut 120 edustajaa. Liittokokousedustajat ovat pääosin suomalaisten kuntien ja yksityisten kansalaisopistojen ylläpitäjien lähettämiä rehtoreita, virkamiehiä ja päättäjiä sekä opistolaisyhdistysten edustajia. Kiinnostuksestaan liiton puheenjohtajistoon tai hallitukseen etukäteen ilmoittaneiden esittelyt ovat luettavissa liittokokoussivulla osoitteessa www.kansalaisopistojenliitto.fi/liittokokous.

Suomalaiset kunnat ja niiden tehtävät ovat sote-uudistuksen myötä murroksen kynnyksellä. Kansalaisopistoilla on merkittävä rooli tulevaisuuden sivistyskunnan rakentamisessa ja ylläpitämisessä sekä kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisessä. Liittokokouksen yhteydessä torstaina 8.6. järjestettävä liittokokousseminaari teemalla Tulevaisuus tehdään yhdessä! käsittelee kansalaisopiston tehtäviä tulevaisuuden sivistyskunnan etsiessä identiteettiään ja uusia toimintatapojaan. Seminaarissa kuullaan puheenvuorot entiseltä kansanedustajalta ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Inkeri Kerolalta, Oulun kaupunginvaltuutettu Satu Haapaselta sekä tulevaisuustutkija Ilkka Halavalta.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan sekä liittokokousseminaaria että itse liittokokousta sen molempina päivinä. Liittokokouksen ja seminaarin ohjelmat löytyvät liittokokoussivulta. Pyydämme tiedotusvälineiden edustajia ilmoittamaan osallistumisestaan sähköpostitse osoitteeseen lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi viimeistään keskiviikkona 7.6.

Kansalaisopistojen liitto KoL – Medborgarinstitutens förbund MiF ry on valtakunnallinen edunvalvontajärjestö, joka kehittää ja vahvistaa kansalaisopistojen asemaa suomalaisessa aikuiskoulutusjärjestelmässä. Suomessa on yhteensä 184 kansalaisopistoa, joiden kursseille voi osallistua kuka tahansa. Kansalaisopistot toimivat jokaisen kunnan alueella ja kursseille osallistuu vuosittain noin 650 000 opiskelijaa. Kansalaisopisto on Suomen suurin oppilaitosmuoto.

Lisätiedot, liittokokouksen ja seminaarin ohjelmat sekä ehdokasesittelyt:

Toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen
p. 040 741 0641, jaana.nuottanen@kansalaisopistojenliitto.fi
Projekti- ja viestintäkoordinaattori Lauramaija Hurme
p. 040 442 8621, lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi

Kansalaisopistojen liitto KoL – Medborgarinstitutens förbund Mif ry
www.kansalaisopistojenliitto.fi/liittokokous

https://www.epressi.com/tiedotteet/koulutus/kansalaisopistojen-liiton-liittokokous-koolla-oulussa-8.-9.6..html

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail