marraskuu 8, 2016

Teemapäivä: Lake- ja opintoseteliavustukset 2.12.2016

omenakuvitus4Järjestämme kansalaisopistoille teemapäivän laatu- ja kehittämisavustuksista sekä opintoseteliavustuksista. Teemapäivä pidetään Helsingissä perjantaina 2. joulukuuta.

Päivän ohjelmasta valtaosa on varattu opistojen hankkeiden tulosten sekä opintosetelikursseista saatujen kokemusten esittelyyn. Teemapäivästä saat ideoita oman opistosi kehittämistyöhön sekä kuulet muiden kokemuksista ja hyväksi koetuista menetelmistä.

Hanke-esittelyiden lisäksi Opetushallituksen opetusneuvos Heikki Sederlöf kertoo hyvien hakemusten kriteereistä ja CIMOn vastaava asiantuntija Anni Karttunen puhuu siitä, miten hankkeiden tuloksia kannattaa hyödyntää hankkeen päättymisen jälkeen.

Päivän ohjelma kokonaisuudessaan.

Aiemmista vuosista poiketen olemme keskittäneet lake- ja opintoseteliavustusten käsittelyn tähän teemapäivään. Huomioithan siis, että Tammiseminaarissa 2017 ei tällä kertaa järjestetä työpajoja hankkeiden tiimoilta.

Vuodesta 2016 alkaen Opetushallitus on myöntänyt laatu- ja kehittämisavustusta enintään yhteen hankkeeseen hakijaa kohden lukuun ottamatta mahdollisia yhteishankkeita. Myös teemapäivässä on varattu hieman aikaa yhteishankkeiden ideointiin. Jos opistossa on seuraavaa hakukierrosta ajatellen pohdittu mahdollista yhteishanketta, joka kaipaisi kumppania, tarjolla olisi vielä nyt mahdollisuus hankekumppanin löytämiseen ja hankkeen pohtimiseen yhteisesti. Kaikki yhteishankeideat pyydetään lähettämään ennen teemapäivää joko ilmoittautumislomakkeen kautta tai erikseen suoraan Laurikselle, lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi. Ideoiden lähettäminen keskusteltavaksi ei sido opistoa mihinkään.

Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Helsingin yrittäjänaisten salissa osoitteessa Uudenmaankatu 23 A. Ilmoittautumalla on mahdollista seurata tilaisuutta myös etäyhteyden kautta.

Nettilomakkeen kautta viimeistään 28.11.2016.

Projektikoordinaattori Lauramaija ‘Lauris’ Hurme
lauramaija.hurme@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 442 8621

Rehtoripäivä 9.12.2016

Kutsumme kaikki jäsenrehtorit ajankohtaisten asioiden äärelle vuoden viimeiseen rehtoripäivään Helsinkiin 9.12.2016.

Saamme vieraaksemme kansanedustaja Paavo Arhinmäen, joka tuo terveiset eduskunnasta. Työmarkkina-asiamies Tuula Vaskelainen Kuntatyönantajista käy läpi kilpailukykysopimuksen soveltamista kansalaisopistoissa. Virittäydymme myös lähestyviin kuntavaaleihin KoL:n kuntavaaliteesien pohjalta, keskustelua vetää toiminnanjohtaja Jaana Nuottanen.

Digitalisaatiota emme ole unohtaneet tässäkään tilaisuudessa. Kopioston licensing manager Kirsi Salme esittelee kansalaisopistojen kopiointilupaa ja kertoo digitaalisten materiaalien hyödyntämisestä. Yritysvieraat Cleac Oy ja Rockway Oy esittelevät uusia innovatiivisia tapoja musiikkikurssien toteuttamiseen netissä, jonka jälkeen kuulemme myös käyttäjien kokemuksia.

Kun asiat on käyty läpi, voidaankin lopuksi tunnelmoida jouluglögien äärellä. Tervetuloa!

Päivän ohjelma kokonaisuudessaan

Rehtoripäivä järjestetään Helsingin yrittäjänaisten salissa Helsingissä osoitteessa Uudenmaankatu 23 A.
Tilaisuus on maksuton. Päivän ohjelmaa on ilmoittautumalla mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta.

Nettilomakkeen kautta viimeistään keskiviikkona 7. joulukuuta.

Hallintokoordinaattori Viljami Wiirilinna, viljami.wiirilinna@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 455 7276