marraskuu 20, 2018

Teemapäivä perus- ja digitaitojen opetuksesta kansalaisopistoissa to 13.12.

Opetushallitus julkaisi päätökset lokakuussa päättyneestä aikuisten perustaitoihin ja digitaalisten taitojen vahvistamiseen liittyvästä valtionavustushausta (Digiaikakauden taidot -ohjelma) marraskuun lopussa.  Järjestämme joulukuussa aiheeseen liittyvän teemapäivän ja käynnistämme samalla uuden kehittämishankkeemme (Kansalaisen digitaidot), jolla pyritään tukemaan kansalaisopistojen valmiuksia digi- ja perustaitojen vahvistamiseen liittyvien koulutusten järjestämiseen. Välitäthän tietoa tästä teemapäivästä opistossasi myös henkilölle, joka vastaa mahdollisesta hankkeestanne tai aiheeseen liittyvistä koulutuksista.

Teemapäivä perus- ja digitaitojen opetuksesta kansalaisopistoissa järjestetään Helsingissä torstaina 13. joulukuuta. Päivän aikana tutustumme useampaan rahoitusta saaneeseen hankkeeseen (mm. Vantaan aikuisopisto, Soisalo-opisto, Lapin opistojen yhteishanke) sekä siihen, miten KoL tukee kansalaisopistoja digi- ja perustaitokoulutusten järjestämisessä. Kuulemme Heinolan kansalaisopistosta käytännön esimerkkejä ja kokemuksia etsivän ja hakeutuvan työn soveltamisesta kansalaisopistoissa sekä Auralan kansalaisopiston kokemuksia perustaitojen opettamisesta. Lisäksi saamme katsauksen valtion Digituki-verkoston ja pilottien toiminnasta ja yhteistyökumppanimme Vanhustyön keskusliitto (SeniorSurf) sekä Aspa-säätiön Digi haltuun! -hanke kertovat yhteistyömahdollisuuksista paikallisella tasolla.

Ohjelma ja osallistuminen:

Kansalaisopistoille suunnattu tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Haaga-Helia ammatillisen opettajakorkeakoulun tiloissa (Ratapihantie 13, luokka 3012) aivan Pasilan rautatieaseman läheisyydessä Helsingissä.

Päivän ohjelma löytyy täältä.

Mikäli et pääse matkustamaan paikan päälle, päivän ohjelmaa on mahdollista seurata etäyhteyden kautta. Pyydämme myös etäosallistujia ilmoittautumaan tilaisuuteen. Ohjeet etäosallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille. Päivän ohjelmasta tehdään tallenne KoL:n jäsenopistojen käyttöön.

Nettilomakkeen kautta viimeistään maanantaina 10.12.

Tulevat teemapäivät:

Seuraavat teemapäivät aiheen tiimoilta järjestetään perjantaina 15.2. sekä perjantaina 29.3.

hallintokoordinaattori Viljami Wiirilinna (viljami.wiirilinna@kansalaisopistojenliitto.fi / 040 455 7276)